Thursday, 25 April 2013

Tak dapat Tingkatan 6 :'(

Assalamualaikum...

Kemarin, bersamaan 24 April 2013, merupakan tarikh di mana para lepasan SPM 2012 (termasuk diriku ini) untuk mengeCHECKkan keputusan tawaran ke tingkatan 6... Untuk masuk ke tingkatan 6 ni takyah mohon, KPM yg tawarkan.. Ade jugak kengkawan yang kata sekolah yang bagi nama kat KPM. Ntah laaa.. Bab yang tu aku tak pasti. Tapi bab yang aku pasti ialah, aku tak dapat tawaran ke tingkatan 6... Huhuhu :'(

Walaupun tingkatan 6 bukanlah 1st atau 2nd choice aku, tp rase rugi laa x dpt masuk.. Kalau dpt, at least ada lahh jugak backup plan kalau2 UPU atau matriks x dpt masuk kann... Hmmmmmmmmm... Tapi mesti ada hikmah kan disebalik ini. InsyaAllah :D

Lepas tu, mase dokk nengok MukaBuku, nmpak laa org cerita2 pasal form 6 ni.. Ade yang kata, kalau tak dpt form 6, besar kemungkinan sebab dah dapat matriks... Keputusan permohonan matrikulasi ni pulak diumumkan hari ni, tapi setakat ni yang aku tengok, kat laman web KPM tu, ade tulisan ni je lahh ~> Cannot connect to Database... Hahaha! Keputusan matrikulasi tu belum dapat nak check lagi laaa... Tak sabo dah ni. Jam 6.30 pagi aku dah terpacak depan PC nak tengok result matriks. Tapi belum kluar2 lagi laaa.. Then ade pulak org kate jam 4 ptg baru keluar.. Hmmmmm... Mungkin laa kot jam 4 baru keluar... Ni yang buat aku nervess nih >.<  Takpe, takpe.. Akan ku setia menanti hingga ke hujung nyawaaaa... ehhh.. dok ehhh... hingga ke hujung 25 april jerrr,, :P

So, korunks doakan laa aku dapat matrikulasi ni yerrr.. Hehehe :) Aku takut jugak kalau2 permohonan UPU aku, takde 1 pun yg aku dpt.. sekurang2 nya, kalau ada matriks, terjamin jugak tempat nak sambung blajar kannnnn... Itu laa yg aku harapkan ni.. kalau pun tak dapat asasi kat IPTA, masuk matrikulasi pun dah kira cukup baik dahh... Okeyy laa... Nanti aku share yerr apa result permohonan matriks aku... hikhikhik :P Kbyeeeee :)

6 comments:

Assalamualaikum :D
Meh komen2 kat sini! :D