Friday, 26 April 2013

Result Permohonan Matrikulasi CikDayaaDeliyaa

Assalamualaikum...

Seperti yang aku janjikan kemarin, hehe, aku nak share ngan korang apa result permohonan matrikulasi aku.
Sebelum tu, nak story-mory dulu dengan korunks semua tentang rintangan dan halangan untuk semak result matrikulasi tu.. Haha :P

Okeh, okeh.. Mula-mula, jam 6.30 pagi aku dah terpacak depan PC tunggu result. Lepas tu, masa tengah hari, ade lah orang2 kat FB yang post2 link untuk check result matriks. Ada satu link ni, die tulis, semakan tawaran matrikulasi 2012/2013. Tapi, tahun aku bukan itu, aku 2013/2014. Pastu, dorg kat FB ni pulak kate, walaupun tahun tu tak ngam, tapi kalau masukkan number IC, dah bole check dah. Jadi, aku try laa.. Dan... Jeng, jeng, jeng~~~

Aku dapat tawaran ke matrikulasi! Alhamdulillah :D Tapi, (wehh.. banyak nyerr "tapi" aku hari ni kannn), ada pulak org kata, result sebenar kluar jam 4 petang. Result yang sebelum jam 4 tu, bukan result sebenar.. Sekadar test run... Pastu, ape lagi, serabut lah otak2 para pelajar batch 1995 yang tengah busy check result matriks. Dah tu, jam 4 petang pun tiba.. Masa jam 4 petang, tetiba pulak kata, result matrikulasi ditunda pada 26 april. Lagi lahh kami2 ni naik marah. Ape tak nyaa, dari pagi tunggu, sampaikan ada yang sanggup bangun jam 2-3 pagi nak tunggu result.. Lepas tu, ramai pulak orang kate, dah oke dah.. Takde nya tangguh2 26 april.. Fuhhh... Leganya aku masa tu.. Tapi bila klik link dia, tak dapat pulak nak bukak. Sebab terlalu ramai orang tengah check result diorang jugak kan masa tu.. Macam-macam masalah kan.

Tapi, syukur Alhamdulillah :D  Masa jam 5 lebih, aku check, result aku tak berubah pun.. Aku memang dapat tawaran ke matrikulasi.. Yang lebih menggembirakan ialah sebab ramai kengkawan aku yang sama dapat tawaran jugak.. Tempat yang sama pulak tu. Yahooooooo~~~

Korang nak tahu, aku dpt apa? Aku dpt KML! ehhhh... Apa tu KML? Kamal? Kamil? Kumal?
HAHAHA!!! KML tu ialah, KOLEJ MATRIKULASI LABUAN :) Aku dapat jurusan sains, program satu tahun.. (^_^) Okey laa. Dah banyak aku tulis ni, *ehhh... banyak kewww??? hokhokhok*
Jadi, sekarang, meh lah layan dulu gambar2 yang aku culik dari Mr. Google, the Ohsem SearchEngine. Hahahahaha :P


Taraaaa!!! KML (>.<)

the previous students of KML, I guess. haha :)

Lecture hall, maybe?? 

Dewan Mutiara, tempat ni lah nanti aku akan register bersama ribuan pelajar lain. :D

Library!

Kolej kediaman @ Asrama

Gelanggang bagi segala gelanggang. Haha!


Orite! Tu je lahh yer.. Nanti kalau aku dah masuk sana, aku ambik gambar banyak2, bagi korang tengok. Haha. Ehhh.. Ade kerr orang sudi tengok blog aku nihh? Hokhokhok.. okey laaaaaaa... Kbyeeeeee!!!

6 comments:

  1. jemput ke blog sy :)
    follow sini

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum semua.. jemput ke blog sy :)
    nak tukar bloglist? sape setuju sila kesini
    http://akusijebat.blogspot.com/2014/06/jom-tukar-bloglist.html

    ReplyDelete
  3. hai akak. kalau xdpat matrik, konfirm dpt form 6 kn

    ReplyDelete

Assalamualaikum :D
Meh komen2 kat sini! :D